Italiaanse keuken

Wij houden van de krachtige smaken van de Italiaanse keuken. Het gebruik van goede kruiden en specerijen staan in de Italiaanse keuken centraal. Bent u net zoals ons gek op de smaaksensatie die de Italiaanse keuken te bieden heeft?\r\n\r\nHoudt u ook zo van de Italiaanse keuken? Een van de geheimen van deze keuken is liefde voor authentieke ingrediënten. Een ander geheim is hoe deze eerlijke ingrediënten samen te voegen tot heerlijke gerechten die ook een lust zijn voor het oog. Daarvoor bestaan er eeuwenoude recepten. Elke streek in Italië heeft zijn eigen gerechten die generatie na generatie op dezelfde manier bereid worden. Elke chef-kok maar ook elke Italiaanse mamma brengt daar natuurlijk wel persoonlijke variaties in maar de basis blijft hetzelfde.\r\nVeel wordt gedaan met geurige tomaten, die heerlijk samengaan met verse basilicum. Op zondag komt er vaak pasta bolognese op tafel: een pasta met een heerlijke ragù. Deze is helemaal perfect met een verse eierpasta, bijvoorbeeld fettuccine. Na de pasta komt dan een heerlijk vlees- of visgerecht, rijkelijk omringd door groenten. Deze zijn een belangrijk onderdeel van de Italiaanse keuken. Aubergine met Parmezaanse kaas is een op het oog simpel gerecht met tomatensaus en kaas en wat knoflook, ui en basilicum. Maar zoals altijd in de Italiaanse keuken: met eenvoudige ingrediënten worden geraffineerde schotels bereid. Zoals basilicum bij tomaten hoort, hoort rozemarijn bij kip en aardappels. Heerlijke bonengerechten krijgen een beetje thijm en salvia. Het is de kunst van het combineren, het perfect maken van een smaak.\r\n\r\nPasta’s zijn een hoofdstuk apart. De gevulde pasta’s zoals ravioli en tortellini kunnen gegeten worden met verschillende sauzen. Natuurlijk de klassieke en altijd lekkere tomatensaus maar wat denkt u van een gorgonzola- of aspergesaus? Ook van bospaddenstoelen worden sauzen gemaakt terwijl ze ook kunnen dienen als vulling.\r\nNa zo’n heerlijke en ontspannen maaltijd is het tijd voor “il dolce”, het toetje. Probeer eens een homemade tiramisu of een frisse macedonia, een mix van heerlijk fris fruit. Ook hier geldt weer: de perfecte combinatie van goede ingrediënten en culinair vakmanschap.